Dea’s Fruty.com

GDPR – Varovanje zasebnosti

;

Piškotki in zasebnost

Da bi vam olajšali uporabo naše spletne strani in jo naredili bolj prijetno, uporabljamo »piškotke«. Piškotki so majhne podatkovne enote, ki nam omogočajo primerjavo novih in predhodnih obiskovalcev, razumevanje, kako uporabljajo našo stran. Posredujejo nam podatke, s katerimi lahko naredimo prihodnji obisk spletne strani bolj prijeten in učinkovit. Če ne želite uporabljati piškotkov, nastavite svoj računalnik tako, da izbriše vse piškotke spletnih strani in/ali vas opozori, preden se piškotek shrani na disk. Če ne želite spremeniti uporabe piškotkov, preprosto nadaljujte na spletno stran.

Za več informacij o piškotkih in njihovem vplivu na www.aboutcookies.org.

 

VRSTE PIŠKOTKOV, KI JIH UPORABLJAMO

Ime piškotka Namen Čas piškotka Stran
NID Identifikator za Google nastavitve Do zaključka seje .google.com
_ga Statistika ogledov spletne strani 2 leti .deasfruty.com
_gid Statistika ogledov spletne strani 1 dan .deasfruty.com
_gat Statistika ogledov spletne strani 10 minut .deasfruty.com
_gat_gtag_UA_XXX Statistika ogledov spletne strani 1 dan .deasfruty.com
fr Piškotek podjetja Facebook, ki je namenjen zagotavljanju oglaševalskih storitev. Do zaključka seje .facebook.com

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Sklenjena nakupna pogodba bo shranjena v elektronski obliki pri podjetju Trgovina po pošti in internetu, Tadeja Tibaot s.p.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Varovanje osebnih podatkov

Osebni podatki naših uporabnikov so področje, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. Ker se zavedamo, da je potrebno vsakega posameznika spoštovati in s tem tudi vse osebne podatke in ker je to področje občutljive narave smo naše poslovanje uskladili z ustrezno zakonodajo, ki opredeljuje to področje.

Upravitelj spletne trgovine ontopteh.si, Trgovina po pošti in internetu, Tadeja Tibaot s.p., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Upravitelj za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

      • ime in priimek;
      • naslove za dostavo;
      • firmo oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
      • davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
      • naslov elektronske pošte (uporabniško ime);
      • geslo v šifrirani obliki;
      • kontaktno telefonsko številko;
      • državo bivanja;
      • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini;
      • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, upravitelj ne odgovarja.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko ontopteh.si med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku ontopteh.si shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Upravitelj ontopteh.si lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Ontopteh.si podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije in GLS) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo, email in telefonsko številko za lažji kontakt. Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Izvajanje politike zasebnosti

Upravitelj ima, skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov, varovanje osebnih podatkov urejeno s Pravilnikom o zavarovanju osebnih podatkov.

Vse pri upravitelju redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z določili Pravilnika o zavarovanju osebnih podatkov in z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s upraviteljem.

Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo upravitelju sporočijo preklic registracije. Pred podajo izjave o preklicu registracije mora uporabnik upravitelju poravnati vse še neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini. Upravitelj bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine v okviru te politike zasebnosti varoval tudi v primeru preklica registracije.

Varstvo otrok

Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost) in jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti. Upravitelj ne sme sprejemati naročil od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi za to imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov.

Upravitelj brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako upravitelj tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki. Upravitelj ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih spletna trgovina zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov spletne trgovine deasfruty.com

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Sklenjena nakupna pogodba bo shranjena v elektronski obliki pri podjetju Trgovina po pošti in internetu, Tadeja Tibaot s.p.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Varovanje osebnih podatkov

Osebni podatki naših uporabnikov so področje, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. Ker se zavedamo, da je potrebno vsakega posameznika spoštovati in s tem tudi vse osebne podatke in ker je to področje občutljive narave smo naše poslovanje uskladili z ustrezno zakonodajo, ki opredeljuje to področje.

Upravitelj spletne trgovine ontopteh.si, Trgovina po pošti in internetu, Tadeja Tibaot s.p., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Upravitelj za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

      • ime in priimek;
      • naslove za dostavo;
      • firmo oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
      • davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
      • naslov elektronske pošte (uporabniško ime);
      • geslo v šifrirani obliki;
      • kontaktno telefonsko številko;
      • državo bivanja;
      • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini;
      • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, upravitelj ne odgovarja.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko ontopteh.si med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku ontopteh.si shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Upravitelj ontopteh.si lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Ontopteh.si podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije in GLS) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo, email in telefonsko številko za lažji kontakt. Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Izvajanje politike zasebnosti

Upravitelj ima, skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov, varovanje osebnih podatkov urejeno s Pravilnikom o zavarovanju osebnih podatkov.

Vse pri upravitelju redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z določili Pravilnika o zavarovanju osebnih podatkov in z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s upraviteljem.

Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo upravitelju sporočijo preklic registracije. Pred podajo izjave o preklicu registracije mora uporabnik upravitelju poravnati vse še neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini. Upravitelj bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine v okviru te politike zasebnosti varoval tudi v primeru preklica registracije.

Varstvo otrok

Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost) in jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti. Upravitelj ne sme sprejemati naročil od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi za to imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov.

Upravitelj brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako upravitelj tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki. Upravitelj ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih spletna trgovina zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov spletne trgovine deasfruty.com