Kaj je liofilizacija in zakaj uživati liofilizirane izdelke

Liofilizacija sadja in zelenjave pomeni nizkotemperaturno sušenje / sublimicija globoko zamrznjenih plodov, pri katerem se po posebnem postopku odstrani voda, ohrani pa se struktura, barva, aroma, vitamini in sestava živila.[...]

;

Liofilizacija sadja in zelenjave pomeni nizkotemperaturno sušenje / sublimicija globoko zamrznjenih plodov, pri katerem se po posebnem postopku odstrani voda, ohrani pa se struktura, barva, aroma, vitamini in sestava živila.

Običajne metode sušenja, kot so sušenje na zraku, v pečici ali s pršili, lahko močno spremenijo biokemično sestavo plodov. Sušenje “super živil” z liofilizacijo pa dejansko zaščiti biokemično in encimsko sestavo rastlin ter ohrani zdravilne učinke “super hrane” oz. “super živil“.

Pomembno je tudi, kako so ta živila predelana in pripravljena za transport in distribucijo. S primernimi postopki predelave ohranijo vse svoje učinkovine – tako minerale in vitamine, kot tudi antioksidante, ki so jih vsebovala, ko so bile še sveža.

Poglejte našo ponudbo liofiliziranih izdelkov

 

Preberite tudi

Izboljšajmo zdravje z uživanjem lokalno pridelanega sadja

Izboljšajmo zdravje z uživanjem lokalno pridelanega sadja

Tudi po mnenju NIJZ lahko še posebej z uživanjem kvalitetnega lokalno pridelanega sadja in zelenjave izboljšamo svoje zdravje. Sadje in zelenjava sicer vsebujeta relativno manjšo količino energije, vendar nas vseeno nasitita za dalj časa, saj vsebujeta veliko vode in...